Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

måndag 16 januari 2012

Många saker att ta ställning till

Köket - L ringde, vi var tvungna till ett snabbt möte ang köksritningen och tvättstugans inredning. Det visar sig att diskbänken vi ritat in, knappt 4000 mm lång har ett max mått på 3800 mm, vilket ingen uppmärksammat i somras när köket ritades. Åtgärd - kortare diskbänk och bänken i vinkel får mer laminat. Känns inte 100 men hade kunnat välja att göra ett grytskåp smalare, men helheten i köket framför vårt långa fönster blev inte bra.
Tvättstugan - där var det så mycket detaljer som saknades, byggtekniska sådana, så det var bara för oss att lyssna vad L sa behövdes och vi sa - gör så. Vi kan ju inte ha synpunkter på sådant som måste vara där.
Höjd på stödben till vårt sideboard - ändrades till samma höjd som övrig köksinredning
Kamin  - vill vi ha svart eller grå ståldetaljer på kaminen? Vi tog svart som vi haft tidigare
Målaren ringde. Vi har nu haft ett första samtal: I vår offert ingår tapet inkl uppsättning motsvarande Borosan, Dekorama papperstapeter, dvs ca 160 kr per rulle. Vi vill nu inte ha papperstapeter eftersom de är fula och det innebär för oss att målaren måste offerera extra kostnader för uppsättning av easy up-tapeter för enligt honom så måste man grundmåla alla väggar innan en easy up-tapet sätts upp. Om han inte gör det kan han inte lämna garantier på jobbet.
Det här kommer innebära mycket extra kostnader för bara uppsättningen - dessutom tillkommer ju priset för tapeterna, för det är ju dyrare med easy-up än papperstapeter. Han föreslog att ev måla något/några rum. Om ca 3 veckor ska vi träffas och gå igenom våra önskemål och tills dess ska vi besluta oss.
Måla vardagsrummet?
Tapetsera några rum själv? (klk, kontor, vårt sov). Utmaningen att tapetsera själv är noggrannheten upptill då vi inte ska ha några taklister. Vi kanske sparar minimalt med pengar men får jobba en helg eller två. Det ska vara värt det.

1 kommentar:

  1. Ett tips är Decosteels diskbänkar som kan måttbeställas.
    / Husbyggare

    SvaraRadera