Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

fredag 13 januari 2012

Fredagen den 13e

och allt flyter på enligt planering.
Träffade fyra elektriker i huset idag - toppenkillar! A hade många frågor och synpunkter på elritningen och gick igenom med oss - och honom hade vi gärna haft med på vårt elmöte. En kille med kunskap och intresse för el vad gäller spotar, placering av uttag vi hade en lång diskussion ang placering av framtida projektor i taket och vilken apparatur som kan tänkas kopplas in i allrummet, och nu flyttar han lite uttag som enligt elritningen var på helt fel plats, t ex datauttaget var vid en vägg, tv-uttaget vid en annan och strömmen på en tredje...nu är allt vid samma. Då vi inte har köpt projektor och duk och det kanske inte händer inom kort, så skulle han kolla med en kompis som kan mycket om detta och hitta bästa placeringen i taket för projektorn. Dessutom fick vi frågan om vi vill ha el draget för att ha högtalare i varje hörn. Superbra! Fler såna killar!
Enligt ritningen var dataskåpets placering omotiverat längst in i vår klk, nu flyttas den till direkt innanför dörren till vä, ovanför alla golvvärmepjåpar som sitter där. Bättre att "förstöra" en vägg med apparatur än två.
En annan sak som saknades på elritningen var att i groventrén var det endast en lysknapp, bredvid dörren, så om vi vill gå in i tvättstugan från groventrén och släcka lampan så skulle vi varit tvungna att backa tillbaka till dörren och släcka....nu får vi en s k trappomkopplare där. Pappa föreslog att där hade det varit bra med rörelsedetektor, bra tanke, undrar vad det kostar?

Garagebyggemöte med snickare T (ännu en kanonkille som jobbar med vårt hus). Imorgon måste K och jag svinga hammaren. Vi ska fixa takets isolering (tre fack tror vi) och innerväggen som är runt garageporten. Vi har nu fått tydliga instruktioner och vet var ritningen är så det ska vi nog fixa. Har inte ringt in pappa den här gången..men han är standby i Gävle ifall han behövs på söndag :-)

Slutsats efter rundvandring med elkille A - vi behöver en teknikutbildning för att sköta allt - och ändå har vi ju inte alls lyxat till med massa nymodigheter. Fick en eluppgift över helgen. Vi ska jämföra vår elritning med kluddet som de har att jobba efter (för mig ser det ut som krumelurer) så ingenting av våra ändringar missas. Vi har redan upptäckt en dosa som sitter fel så vi fick uppgift att rita med spritpenna om vi vill flytta ngt. Ev ytterligare en träff m killarna måndag morgon. Dessutom tycker A att vi ska satsa på LED-spotar i överkan även i våra stora fönster - "som är så snygga". Beslut i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar