Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

söndag 5 februari 2012

Kostnader beräknade

Att bygga hus är inte billigt. Självklart valde vi vår standard genom att välja den husbyggare som vi kände hade mest att ge och ofta går bra standard=dyrare kostnader, men också=nöjda. Vi är övertygade att vi kommer vara nöjda med alla delar i vårt bygge och än så länge, med endast åtta veckor kvar finns inget att klaga på.
Vi fick en bra offert med bra standard som ingick, dock har vi ändå valt bort delar för att välja annat och självklart tillkommer de kostnaderna.
De kostnader ingen husbyggare i Falu kommun kommer undan är de här (våra siffror så det kan diffa):
Anmälan till tomtkö 500 kr
Tomt 280 000 (vi köpte den minsta i Slättaskogen)
Utstakning på tomten 5393
Nybyggnadskarta 4200
Lantmäteriet lagfart 5325
Lantmäteriet värdeintyg 1350
Bygglov 32 970 (obs! vi har gamla taxan)
Anslutning VA, El, Fjärrvärme o stadsnät 225 000
(inkl sophämtning ett år)
Summa kostnader: 549 413 kr (och sen tillkommer huset och våra tillval)

Det finns fortfarande lediga tomter i Slättaskogen och jag kan inte förstå varför 1:31 längst in på vår gata är kvar. Den skulle jag välja och bygga ett sluttningshus med sol precis hela dagen. Men men - jag ska göra färdigt vårt först :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar