Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

måndag 7 november 2011

Dårarna målar

K och jag gjorde tre ytterligare timmar på bygget ikväll. Tre timmar tog det att färdigstryka det som var kvar och det hann bli mycket mörkt.
Det är ju egentligen inte väder för att måla så nog känns det lite riskabelt. Dygnstemperaturen ska vara minst 5 grader och ikväll var det bara 4. Trösten är att vi inte målat den stora mängden fasadpanel utan detaljerna...som var hur mycket som helst. K ska måla ca 1 timme imorgon och det blir i carporten. Och skulle nu färgen få mögelprickar framöver så syns de inte...
TIPS idag är att: för ett enplanshus som ser ut som vårt, ca 176 kvm, så har vi målat knutar, fönster- och dörrfoder, fönstersmygar och lite annat som hör till taken. Detta har tagit oss 35 timmar och vi har målat upp 20 liter färg.
Pannlampa behövdes för det var verkligen supermörkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar