Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

söndag 23 oktober 2011

Mur mot grannen

Stödmur L-stöd,  ›
L-stöd skulle ju vara smidigt mot grannen. 60-80 cm hög och vi behöver bygga 16 m långt. Måste dock prata med vår grävare som får ta diskussion med grannens grävare för när jag läser nybyggnadskartan så är det inte vi som grävt ur för mycket utan snarare deras kille som höjt deras gård mer. En kompromiss måste till - viktigast - deras vatten skall tas om hand på deras gård, oavsett vilken mur vi väljer så ska dränering mm vara deras. L-stöd - ca 1000 kr per meter vilket resulterar i att det blir inte L-stöd, för dyrt.

Mur är ju snyggast och det har vi byggt på vår nuvarande tomt, så det får blir det. Det kommer dock ta längre tid för oss att få den färdigt.


När väl muren är byggd på vår sida, med deras dränering på baksidan så gör vi en slänt från muren upp till deras marknivå, där grannen får sätta häck eller staket så de inte ramlar ned till oss. Vi får slänten att göra ngt fint med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar