Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

fredag 14 oktober 2011

Grunddag 15

I området står det nu tre hus med tak. Ett Myresjöhus är monterat och kul är att det är den hustyp vi först var inne på, Tenor. Det går ju riktigt snabbt när husets väggar kommer på lastbil och redan har fönster inmonterade. Vi kommer att få vänta innan våra fönster är på plats. Så här ser det ut idag.
Grunden väntar på betongen

Golvvärmeslingor m m

Väggarna är just nu röd färg

Garderoberna i Ms och Ms rum


Jag hoppas på ett schema över golvvärmen

Härlig höstsol lyste på oss

Fikabänken

Det finns planer på ett dagis i den lilla skogen till vänster - vi hoppas på att det aldrig blir av
Utmed tomtgräns kommer grävare N hjälpa oss och gräva ett dike för framtida häck. Eftersom granntomten ff är  osåld, så måste vi plantera häcken på vår tomt och ej i tomtgräns, då vi inte har ngn granne att komma överens med. 
Grannens slänt


Imorgon ska vi träffa grannarna och komma överens om bästa lösningen för deras slänt. 

Det som inte framgår är att vi ska ha våra garage jämte varandra och de är inplanerade på samma höjd....detta måste ju innebära att mycket massor måste schaktas bort från deras tomt. Men att slänten höjs ju längre bort vi ser. 



Deras husgrund ligger mycket högre än garaget...får se hur det här ska bli. Slänten blir det vi ser på när vi är på vår altan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar