Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

tisdag 4 oktober 2011

Grävdag 8/Grunddag 8

Det går ju inte att döpa inläggen till Grävdag när de slutat gräva och gör så mycket annat, så framöver heter det grund, och de nu jobbar med grunderna. Vi missade att besöka dag 7 men det har hänt mycket.
Grunden till garaget gjuten 4 oktober 2011

Husets grund isoleras och rör sticker upp lite varstans

Den takade altanen har fått plintarna gjutna

Rör överallt

Tomten grovt iordningsställd på nordöstra sidan, dvs utanför köket, vår baksida.  Vid husets hörn som syns närmast slutar trädäcket och i änden på trädäcket ska vår grillsten placeras. 

Baksidan sedd från gatan. Tror att tomtgränsen går ca en meter till höger närmast vägen

Här blir vår groventré ingång

Grävare N ringde under dagen och ville flytta våra stenar, men de får lov att ligga kvar ett tag till för de ska ju vara där de ff gräver och förbereder tomten.

Vår södra del av gården

Rör till tvättstugan (gula) och barnens badrum

Dagens fundering. Det korta röret till höger är avloppet under köksön men det till vänster???? Mitt i vardagsrummet sticker det upp....Avluftning till kaminen - eller?

Isolering på gång

Isolering m m placerat på vår altan

Garaget. Vi ångrar inte att vi bygger endast ett enkelgaraget (skulle tro att vi är de enda i området)

Tomten till vänster om garaget. Det ser def ut som att grannarna hamnar högre än oss, och enligt instruktioner måste de lösa dränering på sin sida, vilket förmodligen innebär att de gör en mur i tomtgräns. Vi hade telefon- och mailkontakt häromdagen och diskuterade just detta. Men enligt våra ritningar så har vi garagen på exakt samma höjd. Får se hur det blir när det är byggt. Murar och annat får ju bestämmas när vi flyttat in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar