Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

onsdag 5 oktober 2011

Grunddag 9

Besökte tomten på lunchen för att haffa grävare N och visa var vi vill att våra stora stenar ska stå, men han var inte på plats. Pratade med de två killar som isolerade vår husgrund och de lägger golvvärmen imorgon och med största sannolikhet gjuts grunden fredag.
Tomten är nu i stort sett tömd på fyllningsmassor - som de lagt på andra tomter som behöver - och nu ser vi att vi definitivt har tillräckligt stor tomt. Planeringen tog fart i huvudet.

Vi har idag fått veta att vi ska köpa färg som vi ska leverera till sågen så de kan grundmåla vår fasadpanel inomhus så när de monterar huset är det grått redan. Toppen! Ringde Falu Rödfärg och kollade lagerstatus - de har inte den mängd som vi behöver men förhoppningsvis kokar de mer grå färg till veckan och då hinner målningen ske. Mängden fasadvirke på vårt hus är 3 kilometer!!!

2 kommentarer:

  1. Det är lugnt. Färgen finns i lager! Välkommen!

    SvaraRadera
  2. Det är ju så bra med kompisar som har koll - stenkoll!

    SvaraRadera