Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

måndag 23 maj 2011

Välja mäklare

Vi har ju ett hus att sälja också och självklart vill vi få ut så mycket som möjligt för det, så just nu läser vi de olika annonserna på Hemnet. Vilka mäklare presenterar huset bäst? Vilka har bäst foton?
Vi har fått tips om detta:
- Första helgen i september är optimal att annonsera för första gången.
- Styling är viktigt, att anpassa huset efter de vi tror ska köpa huset - i vårt fall en barnfamilj.
- Att plocka bort allt personligt är ju självklart men för oss har vi en hel sommar på oss att göra oss av med saker.

Två mäklare har hittills varit här och värderat huset. En kvinna som noterade alla små fel och brister och påtalade en hel del som hon tycker att vi ska fixa till innan försäljning (inga nyheter för oss), och en man från en annan firma. Han påpekade ingenting som var "fel" eller värt att ändra utan tyckte det var så fint.

Hur ska vi bestämma? Firmornas värdering skiljde 100 000 kr men det tror jag spelar mindre roll, så nu lusläser jag deras annonser och ska även försöka besöka olika visningar för att jämföra hur de jobbar. Sen ska vi försöka få ner deras %-sats dessutom. Puh! Det är mycket att tänka på just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar