Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

onsdag 29 maj 2013

Villa Jäderberg såld!

Nu är huset sålt och ägarbyte sker i mitten av augusti. Vi har köpt en femtiotalsvilla på Järlinden, vårt gamla bostadsområde och vi flyttar hem igen. Dags för renovering av nästa Villa Jäderberg - vilket jag inte kommer att blogga om. 
Med detta så avslutar jag denna blogg!
(det har jag skrivit förut men nu blir det så)



söndag 26 maj 2013

Trädgården 26 maj

Lite uppdatering hur det ser ut idag. Orensat och snart vildvuxet, lite ska jag väl rensa snart men vi sitter gärna i hammocken och tittar när grannarna jobbar och sliter.
Björkdungen

Framifrån

Björkdungen med Tovsippa, Gullviva, Förgätmigej, Vintergröna
och en massa gräs och ogräs 




En av tulpanerna i entrérabatten

En klätterros på väg


Lila rabatten med bl a Allium på g

Snart exploderar den

tisdag 21 maj 2013

Slutintyg och energideklaration

För att huset ska räknas som "färdigt" måste en massa dokument in till byggnadsnämnden (det ordnar KA), en radonmätning skall göras och en energideklaration måste utfärdas. Detta är nu gjort och vårt hus bedöms som färdigbyggt. Vi har ett hus med liten energiförbrukning, mindre än mot likvärdiga nybyggda hus :-) och radon har vi inget. Bra där!