Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

lördag 7 april 2012

Nu har vi flyttat in

Kraftsamling på långfredagen med familj och vänner. Flyttbil och två släp, lägenheten tömd på två vändor, förrådet hos syster tömt med flyttbil, släp och hästtransport. Helt otroligt vad mycket saker vi har. Garaget är fullt. På två dagar har vi fått skaplig ordning och tömt massor med flyttlådor. En del porslin kraschat som varit i lådor hela vintern och förmodligen inte gillade att åka släp på grusväg. Det ingår väl att ngt ska gå sönder. Vi har tvättat flera maskiner, invigt bastun, ätit påskmiddag. Tyvärr har vi inte fått igång TVn, men datanätet fungerar. Det känns fantastiskt att äntligen vara på plats och i och med detta så avslutar jag denna blogg. Den får ligga kvar så om ngn söker så finner den, men jag kommer inte uppdatera denna blogg mer. Ett kapitel är avslutat och det känns jättebra. TACK igen alla som följt och läst.

Fikapaus efter första lasset. Tack Tage, Bertil, Ann, Pelle, Sarah o Peter för flytthjälp.
Tack Görel för fikabröd och Madeleine för lunch.
Tack Margona och Lina för lasset från Danholn och fina kakburken och godisägget,
Flytten gick hur smidigt som helst tack vare att vi var så många - TACK!



Markus nöjd att hans säng kom med första lasset.


När vännerna lämnade oss var hela bortre delen FYLLD av flyttlådor, möbler, lampor
och annat. I skrivande stund kl 20.30 dagen efter så står där fyra lådor som ska ut till
förrådet - resten har vi packat upp.


tisdag 3 april 2012

Slutbesiktning med MVG

Efter drygt tre timmars synande, dörröppnande, vattenrinnande i alla kranar, klättrande på tak m m så lämnade besiktningsmannen ett betyg på MVG. Nycklarna är nu våra och vi ska börja flytta in. Imorgon ska målarna dit och fixa en grej i ett sovrum samt duschdörrarna ska monteras på torsdag - men sen så är allt klart.
Slättaskogen i vinterskrud och vi väntar på besiktningsmannen



Kaminen provtryckt på morgonen

Leifs portföljer med diverse smått o gott i


Vi var ju tvungna att testa huset nu när det blev vårt - '
Maja på händer

Tova hjulning

Testar nya matbordslampan (som tyvärr saknade sladd så det måste vi fixa efter påsk)

Glad

Lite platta paket från IKEA som ska bli ngt

Matbordet o stolar hämtades och vi testade Slättas pizzeria.
Klart godkänd första middag i huset.

måndag 2 april 2012

29 000 sidvisningar

Helt galet! Tack alla ni som läser och följer den byggdagbok som nu närmar sig sitt slut. Idag är absolut sista arbetsdagen för snickarna och imorgon är det slutbesiktning och vi får nycklarna i vår hand. Byggprocessen har tagit ett halvår av våra liv och enormt mycket jobb för hjärnan. Tankeprocessen påbörjades dock lång tid innan spaden sattes i backen. Roligt. Spännande. Irriterande stundom, men mest av allt ett härligt projekt som vi nu med glädje avslutar, nu ska vi BO.

söndag 1 april 2012

Vi har städat hela helgen

och imorgon är det dags för plutt och dutt samt tmontering av två duschdörrar. Sen ska det var klart. Besiktning på tisdag.
Vi har 25 fönster och det tog tid att putsa dem. Vi har nu städat överallt, torkat ur alla skåp  - ja överallt har vi varit och samtidigt har vi noterat ev hack el sånt som de kan fixa till imorgon. Leif kom idag och vi gick igenom det vi hittat - och det var inte mycket. Efter allt slit var det dags att börja packa ihop lägenheten...
Bilder från helgen.