Välkommen!


Jag har skrivit den här bloggen för att dokumentera vår väg till vårt drömhus men också för att vänner, familj och övriga som är intresserade att följa detta. Jag har skrivit om vårt husbygge, inspiration m m och vill ni följa ett helt bygge från planering till färdigt hus så börja läs. Vi har ritat huset själva men snickrandet har gjorts av Svenska Familjehus som vi haft totalentreprenad med .

fredag 30 mars 2012

Vi byggstädar inne

Idag möte med fiberkille - de drog in fiberkabel i huset och kopplade in Stadsnätet och vi fick en box RG med en massa kablar som skulle dras till olika platser "och det är så lätt". Då så. El-Micke gick igenom det sista med mig och har vi frågor så är det bara att ringa. Bra killar det där! Vattenmätaren blev inmonterad så nu tickar vattenräkningen också. Vi hade fått post!! Tur jag gjorde en brevlåda.
Snickarna tömde huset på verktyg och gården på virke och isolering. De har kvar lite "dutt och plutt" samt att montera duschdörrarna, som vi hoppas levereras på måndag. Vi har nu städorder.
Efter en sväng till Clas Ohlson var vi laddade med städgrejor och Maja och jag gjorde två timmar. Riktigt roligt att städa. Vi har en annan uppgift utöver att städa - att verkligen granska allt vi ser och jag började skriva upp allt och satte dessutom upp små notisar där vi såg saker. Svårstädat i fönstren pga att slipdammet från spacklet är mintgrönt och det har geggat fast...riktigt svårt att få bort från gummilisterna.
Jag returnerade den takdusch som var fel och betalade den andra, inhandlade även duschmunstycke och slang till badkaret som jag monterade dit - alldeles själv. Nu fattas bara badkaret. Snart har vi bestämt oss.
Vi laddar för städhelg både inne och ute. Slutbesiktning på tisdag.
Teknikskåpet

Undrar om vi klarar oss utan gardiner??

Små notisar indikerar sånt vi vill att Leif ska kolla på

Maja monterar nyköpt mopp

torsdag 29 mars 2012

Sista rycket

och jag har inte ens varit där idag. Så blir det ibland när bilarna inte är på plats. Takduschen är på plats i huset för montering imorgon! men vi är ff utan slang och munstycke till badkaret...men jag får köpa en i helgen. Vi ser fram emot en helg med byggstäd i hela huset samt lite utomhus. Imorgon har jag möte med en kille som ska gå igenom stadsnätet och efteråt ska El-M informera mig om datanätet. Hur gick detta till?? Jag har hela processen sagt att jag överlämnar tekniken till K eller S - då kan ingen av dem vara med...och då får jag ta det. Inte ett dugg intresserad, jag vill bara att allt ska fungera - ska lämna över till dem så fort jag kan.

onsdag 28 mars 2012

2 snickardagar kvar

Det är full rusch i huset och M och M jobbar för fullt. Vi var upp på kvällen för att fixa med cylindrarna i garaget och vi behövde experthjälp - det var jättesvårt. Jag gav upp men M hjälpte oss galant.


Handtagen i tvättstugan åt detta håll, för då kan jag hänga upp galgar med
nystruken tvätt

En rolig detalj, namnet på tvättmaskien, men även namnet på det företag som K
arbetat för i 12 år. 

List mellan klinker och parkettgolv

Fläkten på plats

Golvsocklar på plats. Så snyggt!

Varje rum utrustat för inställning av värmen. Huset är mycket varmt just nu,
så det ska vi ändra på när vi flyttar in.

Ms tak var ojämnt och det är nu åtgärdat med två skruvar som dragit fast
en takregel i takstolen. Målarna ska tillbaka på måndag. 

Barnens spegel

Gubben i månen

Tre snickardagar kvar

Fläkten på plats, huset börjar tömmas på snickargrejor, överblivna parkettpaket, lister m m. Vi städade tomten i måndags och kl 20.00 igår ringde Mattias och sökte städpatrullen, vi hade råkat städa bort några metallister som i våra ögon var skräp men han behövde dem. Självklart har vi inte slängt saker utan de låg så fint i en hög bakom garaget. Långa dagar för snickarna för att hinna bli klara. Byggställningarna var äntligen borttagna från gården. Idag förväntar jag mig samtal från butiken att vår blandare har kommit...inte kul för rörmokaren att få lov att vänta på att kunna installera....

måndag 26 mars 2012

Fyra snickardagar kvar

Fasaden helt klar - äntligen fönsterfoder klara. Snyggt. Snickarna har lite strul med diskhon i ön, skåpet är tydligen för smalt vilket ngn skulle sett när köket ritades i somras, så det blir att såga ur skåpsidan...stackarna. K och jag var upp på kvällen och bar undan överblivet virke och kakel, hann även en sväng till soptippen. Det känns så bra att även gården ser fin ut underbyggtiden. Brevlådan har fått siffran 4 idag.
K fick samtal idag från en kille som besiktat vårt FTX-aggregat och hela huset ventilationssystem. Det var inga problem, allt var som det ska, vi fick lite info om hur vi ska göra med ventilen i bastun när vi bastar.


Barnens badrumsskåp på plats.

Jag funderar på om jag ska reklamera tapeten. I skarven så är många blommor hela men många av de ljusgröna
är helt misspassande och när en rulle kostar 979 kr - tycker ni inte att blommorna borde passa bättre??
Detta är inte målarens fel utan tapaten som verkar vara dåligt tryckt.

söndag 25 mars 2012

Garagedag 13

Idag har K gipsat färdigt hela garaget och vi började spackla i förrådet. Jag har mest gått runt på gården med tumstock, anteckningsblock, kamera och studerat solens läge vid olika tidpunkter. Jag har även ordnat vår BREVLÅDA. Den är dock provisorisk då Posten i Falun har ett önskemål om att få ställa ihop ett antal brevlådor vid olika platser i området. Jag är inte positiv till detta för jag vill kunna hämta morgontidningen snabbt - vem har lust att lufsa runt i halva området i morgonrock? Inte jag.
Dessutom skulle det inte vara så roligt att få en av brevlådeplatserna utanför vår gård...då har vi alla bilar start och stop när de hämtar posten...Nåja framtiden får utvisa vad som blir, men just nu kan vi få post till Jakob Ingelssons väg 4.
Utanför köket kommer vi ha sol kring 7-tiden på morgonen...
I framtiden kan detta bli ett mysigt inglasat ställe och får K som han vill har vi en jacuzzi här.
Jag kan nöja mig med en gasolgrill som komplement till köket.

Kl 10.00 står solen här.

Brevlåda. Men den är flyttad så den står så nära groventrén som möjligt.
Vi vill ha kort väg till morgontidningen.

Pyssligt med vinklarna i garaget.

Färdigggipsat

Simon hjälpte till med spacklingen

lördag 24 mars 2012

Byggstäd och lite till

Strålande sol, all snö har redan smält och 12 grader varmt. Vi byggstädade och med alla vitvaror som blivit uppackade var det mycket frigolit och wellpapp. Plockade även ihop kvarvarande virke så det blev lite snyggare på gården. Fick många besök idag, bl a svärmor kom med bullar och krokus! i en vas. Plockade mycket spik och skruv runt huset idag igen...vet inte var alla kommer ifrån. Var en sväng till vårt stora förråd hos syster och hämtade lite grejor till garaget, sparringskenor, konsoler och hyllplan. I garaget använder vi sånt vi redan har, kan ju försöka spara lite pengar i alla fall.
Sopor

Fika på bänken!! Nice

Vår södersida, till höger om stenarna blir det köksträdgård bakom en häck
som jag hoppas växer fort.

Krokus

Spik, skruv och plåtbitsplockning

Framsidan utan virkeshög

Vi gipsade lite i garaget

Markus fick skruva lite gips

En luftballong över Stångtjärnsskogen

I köket var stänkskyddet uppsatt. Barnen tyckte det var lite konstigt med golv på väggen

Hela vår härliga arbetsyta (förutom ön)

Här hade inte jag fogat med svart...ska kolla om det går att göra om med ofärgad fog

Dörrfoder runt nästan alla öppningar

Trycken på plats

Kontorets datauttag

torsdag 22 mars 2012

Ännu mer händer i huset

Idag upptäcktes att vi inte beställt någon blandare till köksön, men det ordnar Leif. Duschväggarna från Svedbergs till vårt badrum visar sig inte tillverkas med blank crome utan vi får acceptera matt. Hur skulle den extra bänkskivan under ordinarie bänkskiva monteras - i kant med bänkskivan eller skåpen? Ja det är många saker som måste hanteras under husbygget, men vilken tur det finns telefon och mail.
Resultatet blir i alla fall bra.
Så här ser det nu ut när man kliver in i vår entré. Köksön på plats med den fina
compactlaminatskivan. En liten miss vi gjort är att höja höjden på skåpen eftersom
skivan endast är 12 mm tjock, så ön blir något lägre än standardhöjd...och med en
familj med långa personer så blir ön något låg, men vi vänjer oss.

Kyl och frys på plats

Stilrent och snyggt, väntar på vinglasen

Den långa diskbänken med den infällda spishällen

Snyyyggggt!

En extra bänkskiva på 28 mm för att komma upp i samma höjd som diskbänken


Bastun är inte jättestor men oftast är vi nog ensam eller max
två personer och då blir det toppen

Det låg en lapp med denna där en kille skrivit vem han är som packat ihop den här lådan
och ville gärna ha ett mail så han vet var aggregaten hamnat. Kul.

En bild på våra innerdörrar. Trycken och dörrfoder saknas.